Over…

… mij

My face

Hallo. Ik ben Sven Putteneers, oprichter en zaakvoerder van 7 to 7.

Het begin

Reeds op jonge leeftijd was ik geboeid door alles waar knopjes aan zaten en waar licht en geluid uit kwam.

Met behulp van boeken uit de bibliotheek, leerde ik mijzelf programmeren en heb zo het (computer?)virus opgelopen.

Linux en systeembeheer

Toen ik ouder werd, is de fascinatie voor technologie en machines gebleven. Toen in 1998 een kotgenoot Linux op mijn computer installeerde (toen nog via twee floppy disks), was ik meteen verkocht.

Een systeem van computerliefhebbers voor computerliefhebbers…. Het duurde niet lang voor ik heel dat systeem wilde doorgronden, waardoor ik nu 25 jaar bijna dagelijks met Linux bezig ben.

Verschillende domeinen

Ondertussen werd het tijd om school achter mij te laten en de arbeidsmarkt te verkennen.

Ik heb in een aantal heel uiteenlopende sectoren gewerkt: bij de studentenadministratie van een universiteit, bij een games studio, zelfs even in een casino (om de database te onderhouden en de kaartlezers te programmeren, niet als croupier).

Verder heb ik bij een grote computerchip-fabrikant gewerkt en bij een telecom-bedrijf.

Netwerken

Tijdens mijn jobs, heb ik het privilege gehad om met collega's samen te werken met diepgaande netwerkkennis, van wie ik veel bij heb kunnen leren.

Deze kennis gebruik ik nu om bij mijn klanten hun netwerk aan te leggen, te configureren en te beveiligen tegen zowel aanvallen van buitenaf, als interne beveiliging.

Monitoring

Ik heb ook het monitoring-platform Zabbix leren kennen. Sinds 7 jaar werk ik dagelijks met dit systeem en ben ook actief in de commmunity rond dit platform.

Goede monitoring helpt problemen detecteren voor ze zich voordoen. Ik heb ervaring met het bouwen van heldere en duidelijke live dashboards en rapporten en op maat gemaakte integraties met de services en applicaties die gebruikt worden (zelfs andere monitoring-sytemen).

… 7 to 7

Begin 2022 besloot ik om de sprong te wagen en een bedrijf op te richten. Zo kan ik opdrachten aannemen en anderen helpen door te doen wat ik graag doe.

Alles is kleinschalig begonnen, maar daarom niet met minder toewijding. Mijn filosofie is: ik doe mijn werk goed als u maar één keer beroep op mij moet doen voor een project.

7 to 7 is een jong bedrijf, maar kent een organische groei die toelaat om haar huidige klanten nog steeds van kwaliteitswerk te voorzien en tegelijkertijd nieuwe klanten (misschien u?) te kunnen bedienen.

… mijn vaardigheden

Door de jaren heen, heb ik een aantal certificaties gehaald die relevant zijn voor het werk dat ik namens 7 to 7 doe.

Onderstaande verificatielinks openen in een nieuw venster/tabblad.

Cyber Security

Op 1 december 2016 heb ik een certificaat van Certified Ethical Hacker (v9) gehaald bij EC-Council.

Deze certificatie is jammer genoeg verlopen op 31 december 2019. Het is de bedoelling om deze snel te vernieuwen.

U kan de authenticiteit van dit certificaat verifiëren op de verificatiepagina van EC-Council, waar u als "Candidate Name" Sven Putteneers invult en bij "Certification Number" vult u ECC02874571394 in.

U kan ook op deze klikken.

Zabbix

Ik heb verschillende certificaties behaald voor Zabbix:

Presentaties

Ik heb deze publieke presentaties gegeven: