Wij bieden de volgende diensten aan

Netwerkbeheer

Uw kantoornetwerk is het digitale zenuwstelsel van uw bedrijf. Het is dus belangrijk dat dit optimaal werkt en goed beveiligd is.

Wij kunnen helpen om uw bedrijfsnetwerk te configureren en te fine-tunen. We hebben expertise in de meest courante merken van netwerk-infrastructuur.

Ook het doorlopende beheer, up-to-date houden van de firmware van uw infrastructuur en het implementeren van de huidige best practices voor netwerksegmentatie en beveiliging kan u met een gerust hart aan ons overlaten.

Serverbeheer

De kans is groot dat u één of meerdere servers gebruikt om uw dagelijkse bedrijfsvoering te stroomlijnen.
Een bestandsserver die ervoor zorgt dat uw werknemers gemakkelijk samen kunnen werken, een printserver, een email-server, ….

Of uw servers bij u lokaal staan of in de cloud, het is belangrijk dat deze up-to-date worden gehouden en goed geconfigureerd zijn.

Met onze meer dan 25 jaar ervaring in Linux systeembeheer, kunnen wij u helpen om uw kritieke bedrijfsinfrastructuur te onderhouden.

Ook kunnen wij deskundig advies geven over schaalbaarheid of een eenmalige audit doen op gebied van beveiliging, efficiëntie van uw servers en services.

Onze kennis reikt verder dan enkel het algemene onderhoud en beheer van uw fysieke of virtuele infrastructuur.
Door onze uitgebreide ervaring met allerhande toepassingen (webservers, databases, Docker/containerisatie, mailservers, …) kan u op ons rekenen voor het auditen of overnemen van het beheer van uw huidige services of voor advies en hulp om nieuwe services op te zetten.

Monitoring van infrastructuur

U bent pas gerust als u weet dat uw infrastructuur optimaal draait en er geen operationele problemen zijn.

Hiervoor bieden wij monitoringdiensten aan. We kunnen deze zowel op uw infrastructuur uitrollen (on-premise) als via een door ons gemanagde en beveiligde cloud-service.

Bij problemen kan onze monitoring u via verschillende kanalen (email, Slack, Teams, JIRA, Redmine, Telegram, …) op de hoogte stellen van wat het probleem is.
Uw specialisten kunnen dan snel en geïnformeerd het probleem aanpakken of wij kunnen meekijken en een handje helpen om de problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Onze monitoring is niet enkel reactief, maar ook pro-actief. Dit wil zeggen dat we aan de hand van trends in de data die door de gemonitorde systemen wordt gerapporteerd, problemen kunnen voorspellen voor ze zich stellen.
Op deze manier kan u ingrijpen en problemen voorkomen en zo de continuïteit van uw bedrijfsvoering garanderen.

Daarnaast is het ook mogelijk om dagelijks, wekelijks, maandelijks overzichtelijke en heldere rapporten te krijgen over de gemonitorde infrastructuur.
Zo bent u altijd op de hoogte van de situatie in uw netwerk, op uw servers en zelfs van externe services waar u mogelijk gebruik van maakt.

Verder kunnen wij ook live dashboards voor u voorzien, waarop u in real-time in één oogopslag kan zien hoe gezond uw infrastructuur is en waar er problemen zijn of kunnen komen.

Als u reeds een eigen monitoringsysteem heeft, kan u van onze expertise gebruik maken voor hulp bij configuratie, implementatie of opschalen van uw platform.

Programmeren en ontwikkeling

U heeft een geweldig idee voor een app, webapplicatie of gewoon extra handen nodig om een project sneller te realiseren?

Door onze meer dan 30 jaar ervaring met programmeren in allerhande programmeertalen, kunnen wij u helpen met het onderhouden van uw code of meehelpen met het ontwikkelen van uw idee.

Zowel voor het ontwikkelen van een paar kleine scripts om steeds terugkerende manuele taken te automatiseren, het koppelen met een API van een externe partij als projectmatig uitwerken en realiseren van programmeer-opdrachten, kan u op ons rekenen.